Home » Over mij

Over mij

Hey!

Ik ben Tineke, mama, leerkracht, coach en zoveel meer!

Ik blink in mijn vel als alle puzzelstukjes in elkaar vallen.
Haha, een puzzel over soorten bier, terwijl ik een cava-drinker ben. Het zullen de kleuren geweest zijn die mij overtuigden om er aan te beginnen.

Hou je van puzzelen? Ik wel, maar dat ontdekte ik pas tijdens de lockdown in 2020. En nu ik er bij stil sta, ben ik al meer dan 20 jaar aan het puzzelen – de puzzel van mijn levensverhaal wordt steeds zichtbaarder.

Enkele puzzelstukken springen in het oog.

Op mijn 40ste overvalt mij een bijzonder gevoel. Niet de ervaring van ‘ouch, ik word ouder’ – gelukkig maar. Wel een energieke drive die naar boven komt om belangrijke levenslessen die ik leerde over te brengen aan anderen.

In de afgelopen jaren zat ik op verschillende rollercoasters (maar ik ga echt nooit over kop – dat durf ik niet). Het gaat van trouwen, over huis bouwen, naar de geboorte van mijn zoon, over scheiden, naar opnieuw trouwen en alweer (ver)bouwen.

Een aantal snel voorbij gevlogen jaren dus! Ik kijk niet met spijt terug. Elke keuze heeft me lessen geleerd en dat maakt dat ik nu stevigheid ervaar. Trouwens, niet echt álles valt te kiezen in het leven… soms moet je het aanvaarden hoe het is. Anders was ik wel meer dan één keer mama geworden.

Met een bezorgde blik zie ik hoe jonge ouders twijfelen aan zichzelf (met in België bijna 10% van de mama’s die een parentale burn-out ontwikkelt!). Toegegeven, het is niet gemakkelijk als de kinderen klein zijn. Ik wou het ook heel goed doen als mijn zoon klein was. Je kent je kind als geen ander en probeert te balanceren tussen de behoeften (of eigenlijk eerder de wensen) van je kind en de omgeving. Je staat niet altijd stil bij de effecten op langere termijn. Het is pas als je kind uit de kinderjaren is, dat je kan terugblikken. Dan komt het besef en ‘Had ik dat geweten…’

Goed en beter zijn beter dan best.

Zelf ooit ter plekke bedacht op een sollicitatiegesprek. Perfectionisme laat ik aan mij voorbij gaan.

Ik geef al vele jaren les in de derde graad van het middelbaar onderwijs– pedagogische vakken. Met mijn diploma op zak geef ik enorm graag uitleg aan leerlingen. Vorming geven – ook als freelancer -, mensen inspireren … dat is helemaal mijn zone of genius!

Doorheen de jaren heb ik een ware evolutie zien ontstaan. Veel jongeren staan ofwel heel broos in het leven ofwel heel eisend naar de omgeving toe. Daar vinden we de fundamenten voor terug in de opvoeding in de jonge kinderjaren.

Ik ga met plezier op pad – letterlijk en figuurlijk. Ik wil mijn missie tot bij jou brengen, jij bent ouder van een peuter en/of kleuter. Ik wil jonge ouders de essentie van het opvoeden teruggeven. Jonge ouders terug krachtig in het ouderschap laten staan waarbij ze zich goed voelen én de dynamiek van het opvoeden op langer termijn begrijpen. Ik wil tonen hoe belangrijk het is om als ouder voldoende aandacht te besteden aan de peuter- en kleutertijd.