Op deze pagina vind je het antwoord op vaak gestelde vragen.

Heb je een andere vraag? Aarzel dan zeker niet om het contactformulier in te vullen. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

 

Ben jij zeker dat er goede resultaten zullen zijn binnen mijn gezin?

JA! En wil je weten waarom ik daar van overtuigd ben? Omdat ik geloof dat jij het kan!

Een kort antwoord. Maar dat is het ook helemaal. Elke ouder kan zichzelf bijsturen zodat je je kind de opvoeding kan geven die het nodig heeft. Sommige kinderen hebben een pittig karakter en misschien heb jij dat ook? Maar ik geloof in jouw kracht. Jij ook?

Zolang jij zelf de drive hebt en het doel voor ogen blijft houden, is er veel mogelijk. En weet dat Rome ook niet op één dag gebouwd is.

Moet mijn huis opgeruimd zijn als je bij ons thuis komt coachen?

Nee hoor! Zo lang ik een plek heb waar ik met jou (of samen met je partner) kan praten, is het okee. Het is voor jou een veilige omgeving, dus je moet je niet in 100 bochten wringen alsof je huis te koop komt te staan.

Toch niet helemaal goedkoop hé?

Dat klopt. Ik ga niet zeggen dat het ‘kleine prijsjes’ zijn. De vraag is dan wel ‘Wat is het voor jou waard?’ Als je bedenkt wat je er voor in de plaats krijgt, zal je besluiten dat het dat geld waard is. Je krijgt zoveel nieuwe inzichten. Je vindt jouw kracht terug om je kind(eren) een waardevolle opvoeding te geven. Je kan je inzichten nog voor zovele jaren inzetten! Plaats dat dan even tegenover het bedrag dat je uitgeeft voor een gezinsuitstap naar pakweg een pretpark … 

Is terugbetaling van de mutualiteit mogelijk?

Niet ja, niet nee.

Het hangt af van de mutualiteit waarbij je aangesloten bent of orthopedagogische hulpverlening terug betaald wordt. Als geregistreerde orthopedagoge val ik officieel onder de beroepsgroep ‘geestelijke gezondheidszorg’ en is er wel de mogelijkheid om terugbetaling aan te vragen.

Is opvoedcoaching wel iets voor mij?

Ja, zeker! Als je jezelf herkent…

 • Je bent ’s avonds uitgeput van de tijd die je samen met je kind had.
 • Je weet niet hoe je kan reageren op de scènes en crisissen. Je hebt al veel geprobeerd en niets lijkt te werken.
 • Je ervaart heel veel strijd en stress in de opvoeding.
 • Je maakt je zorgen of je wel een goede band aan het opbouwen bent met je kind.
 • Je voelt je onzeker in de opvoeding en denkt dat je het nooit goed kan doen.
 • Je weet niet of je jouw kind geeft wat het nodig heeft om later een weerbare, respectvolle volwassene te zijn.
 • Je wil een zelfzekere ouder zijn.
 • Je houdt van no-nonsense aanpak, geen zweverige aanpak.
 • Je weet niet hoe je aan de slag kan met alle (verschillende) adviezen die je al kreeg.
 • Je zoekt overeenstemming met je partner over de manier van opvoeden.
 • Je beseft dat verandering van de situatie bij jou moet beginnen.

Je moet geen wonderen verwachten als  …

 • jij niet bereid bent te werken aan de situatie. Je krijgt handvaten om zelf jouw vaardigheden op te krikken. Ik kom jouw kind(eren) niet opvoeden – dat moet je nog altijd zelf doen.
 • jij niet bereid bent kritisch te kijken naar je eigen aanpak. Soms is het confronterend en niet leuk om naar jezelf te kijken. Als je kritiek omarmt en dankbaar aanneemt, dan pas kan je groeien. Ik veroordeel je niet, maar als je weet waarom iets niet werkt, is dat al een opstap naar wat wel werkt.

Voor welke leeftijd werk je?

Wat betreft de leeftijd van je kind ligt mijn focus op jonge kinderen (ongeveer 6 maanden tot 6 jaar). De fases van peuter en kleuter zijn voor veel ouders verwarrend en uitputtend. Maar het zijn wel heel belangrijke fases waarin de fundamenten voor de persoonlijkheid gelegd worden.  

Waarom werk je niet met mijn kind? Hij is degene die lastig gedrag vertoont en niet wil luisteren!

Veel ouders vinden het makkelijker om hun kind aan te melden voor hulpverlening. Dat is omdat ze er van uitgaan dat er iets moet veranderen in het kind. Maar de werkelijke hulpvraag ligt meestal niet bij het kind. Eens je dat aanvaardt, heb je al een moedige stap naar verbetering gezet. Een hulpvraag stellen als ouder maakt van jou geen zwakkeling. Integendeel – je bent sterk!

‘Ik twijfel of je met coaching echt iets kan bereiken in mijn gezin? Jij kent ons toch niet?’

Het klopt dat wij elkaar op voorhand niet kennen. Daarom bied ik een gratis kennismakingsgesprek aan. Zo kunnen we ontdekken of we een goede match zijn. Heb je een goed gevoel bij mij als coach? Pas daarna ga je over tot betaalde hulpverlening.Coaching werkt dan ook voor een groot deel op het vertrouwen tussen elkaar. Ik stel vragen, vorm me een beeld van jullie dagelijks leven. Dus hoe opener jij bent over wat er werkelijk speelt, hoe specifieker de tips en adviezen kunnen zijn voor jullie. En aan de andere kant: soms denk je dat je de enige bent die vragen en twijfels hebt over de opvoeding. Niets is minder waar …   

 

Ontvang de nieuwsbrief

Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuws en aanbiedingen. Je krijgt gratis tips en advies ivm opvoeden en ouderschap. Uitschrijven kan op eenvoudig verzoek. 

Gelukt! Check je spam-box en voeg mij toe aan je contacten. Tot gauw!